Ο Αστέρης και ο Βίδας στην Ονειροχώρα Βιβλιοπρόταση για παιδιά 4-9 ετών

Σεπτεμβρίου 25, 2017
    Σήμερα είναι η πρώτη βιβλιοπαρουσίαση που κάνουμε εδώ στα Νηπιάκια και είμαι πολύ χαρούμενη γι'αυτό. Θα μιλήσουμε για το βιβλίο της Ελευθερίας Λαφτσίδη που τιτλοφορείται Ο Αστέρης και ο Βίδας στην Ονειροχώρα .

Αναλυτικά θα δούμε:

  • γιατί επέλεξα να παρουσιάσω αυτό το παραμύθι
  • πώς πιστεύω ότι μπορεί να αξιοποιηθεί στο νηπιαγωγείο
  • μια σύντομη περίληψη του βιβλίου 
  • λίγα λόγια για τη συγγραφέα και
  • πότε και πού θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου

Ο Αστέρης και ο Βίδας στην Ονειροχώρα Βιβλιοπρόταση για παιδιά 4-9 ετών


    Το παραμύθι αυτό επέλεξα να είναι το πρώτο που θα παρουσιάσω στο ιστολόγιό μου ως ιδανικό για παιδιά νηπιακής έως και πρώτης σχολικής ηλικίας γιατί αγγίζει ένα θέμα για το οποίο είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη: την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση .
Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο το επέλεξα είναι ότι σύντομα θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με τη συγγραφέα του βιβλίου από κοντά. (Δείτε στο τέλος της ανάρτησης την πρόσκληση με όλες τις λεπτομέρειες για τη βιβλιοπαρουσίαση).
   Τα παιδιά πρέπει από μικρή ηλικία να εξοικειώνονται με τις έννοιες αυτές και η νηπιακή ηλικία είναι η κατάλληλη για να τους εμπνεύσουμε τις συνήθειες εκείνες που θα τα κάνουν υπεύθυνα για το περιβάλλον, ευαισθητοποιημένα για τον πλανήτη.Αν από την τρυφερή αυτή ηλικία δε μπουν γερές βάσεις γι'αυτά τα ζητήματα είναι πολύ δύσκολο μεγαλώνοντας τα παιδιά να υιοθετήσουν αυτές τις συνήθειες από μόνα τους.
   Θεωρώ ότι το βιβλίο αυτό είναι κατάλληλο για ανάγνωση και στο σπίτι από τους γονείς αλλά ακόμα καταλληλότερο για ανάγνωση στο νηπιαγωγείο από τη νηπιαγωγό. 

Ο Αστέρης και ο Βίδας στην Ονειροχώρα Βιβλιοπρόταση για παιδιά 4-9 ετών
  • Με τις ερωτήσεις που περιέχει σχετικά με την ανακύκλωση ευνοεί την ανάπτυξη συζητήσεων στο προσχολικό και σχολικό περιβάλλον. 
  • Εξάλλου το ενδεικτικό ιστόγραμμα διαθεματικών δραστηριοτήτων που συμπεριλαμβάνεται στο τέλος του παραμυθιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο νηπιαγωγείο αλλά και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού από τους εκπαιδευτικούς και να γίνει στα χέρια τους το εργαλείο για την περιβαλλοντική αγωγή των νηπίων και των παιδιών των πρώτων τάξεων του δημοτικού.


Ακολουθεί μια σύντομη περίληψη του βιβλίου/παραμυθιού:
Ο Αστέρης και ο Βίδας κατοικούν σε διαφορετικούς πλανήτες και δεν μοιάζουν καθόλου, μα καθόλου μεταξύ τους, αλλά τους ενώνουν η ελπίδα και η τόλμη. Είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα, για να γίνει καθαρό το περιβάλλον, στο οποίο ζουν.
Άραγε, θα τα καταφέρουν;
Θα μπορέσει η Ονειροχώρα να απαλλαγεί από τα σκουπίδια;


Παρακάτω σας παραθέτω την πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 8 Οκτωβρίου 2017 στις 12 π.μ. στο TOMS Flagship Store στην Τσιμισκή

Ο Αστέρης και ο Βίδας στην Ονειροχώρα Βιβλιοπρόταση για παιδιά 4-9 ετών
Δε θα μπορούσα να κλείσω αυτή την ανάρτηση χωρίς να σας πω λίγα λόγια για τη συγγραφέα :



Η Ελευθερία Λαφτσίδη γεννήθηκε, μεγάλωσε και «ζει» σε μία από τις γειτονιές της Ονειροχώρας, τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε τις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εξειδικεύτηκε στην Ποιοτική Αξιολόγηση της Διδασκαλίας, αποφοιτώντας από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Αγάπη της μεγάλη τα παραμύθια. Έμπνευση της τα παιδιά, μεγάλα και μικρά. Η περιβαλλοντική της ευαισθησία έγινε λέξεις και οι λέξεις ιστορία... η περίεργη αυτή ιστορία του Αστέρη και του Βίδα. Και κάπως έτσι, το ταξίδι ξεκινά, με το πρώτο της εικονογραφημένο παραμύθι. 

Αυτή ήταν η γνώμη μου για το βιβλίο " Ο Αστέρης και Ο Βίδας στην Ονειροχώρα " .
Προσπάθησα να σας το παρουσιάσω όσο πιο σφαιρικά μπορούσα για να έχετε μια σχεδόν ολοκληρωμένη εικόνα γι'αυτό πριν αποφασίσετε να το προμηθευτείτε για το παιδί σας ή για την τάξη σας. 
Προμηθευτείτε το βιβλίο online με έκπτωση εδώ: Ο Αστέρης και ο Βίδας στην Ονειροχώρα

Περιμένω τα σχόλια σας: αρχικά θέλω να μου πείτε πώς σας φάνηκε το βιβλίο και να μου προτείνετε βιβλία που θέλετε να κάνω review ώστε να σας βοηθήσω να αποφασίσετε αν θα τα αγοράσετε ή όχι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.